27 juli 2015

Schutterij OEV1 koningschieten in Millingen

Op zondag 26 juli vond bij Schutterij OEV1 in Milingen aan de Rijn het koningsschieten plaats. De dag begon met een optocht door het dorp met medewerking van Fanfare St. Cecilia, kunstrijwielvereniging Juliana en Ruiter-vereniging de Veldruiters. Op het veld voorafgaand aan de officiële ceremonie werd er afscheid genomen van het oude vaandel. Pastor Herwi Rikhof wijdde het nieuwe vaandel in. Koningin werd Ella Janssen. Dit gebeurde bij schot 79. Prins-gemaal is Jan Janssen. De kop van de vogel werd eraf geschoten door Jan van Haaren bij zijn schot 41. De rechtervleugel werd door Noelle de Jager eraf geschoten en wel bij schot 59. De linkervleugel werd eraf geschoten door Nicole Polman bij schot 75. Bij het jeugdschieten werd Stefan Kersten eerste, Meyke Blom tweede en Patrick Kersten derde. Foto: Erik Hell.IMG_7919 koningspaar naam