27 juli 2015

Gastvrij Nijmegen.

Terwijl de parkeergarages in Nijmegen deels niet bereikbaar waren (Eiermarkt en Kelfkensbos) en de stad vol was met feestende mensen en lopers van de Vierdaagse, zochten vele mensen een parkeerplekje voor hun auto. Zo ook deze bestuurder van een auto bij het Hollandsch-Duitschgemaal in het Ooyse Schependom te Nijmegen. Hij parkeerde zijn auto in het gras bij het gemaal, waar nog meerdere auto’s stonden. Op zich een leuke en veilige plaats, waar anderen de rijbaan van de Ooysedijk gebruikten en daarmee meer in de weg stonden. Helaas voor hem kon Bureau Toezicht van de gemeente dit niet waarderen en werd er een bekeuring onder de ruitenwisser geplakt voor het parkeren op een groenstrook. Daarmee toonde de stad Nijmegen weer eens hoe gastvrij en “begripvol” ze is in deze afgelopen Vierdaagseweek. Jammer.DSC_6096 DSC_6097

3 Responses to Gastvrij Nijmegen.

  • ook ik heb ervaring met “gastvrij” Nijmegen! Mijn fiets tegen fietsenrek geplaats omdat dit vol was, na 10 minuten was ik terug maar mijn fiets was al opgehaald door afac.

  • Er komen over de 100 duizenden gasten voor de zomerfeesten naar Nijmegen waarvan sommige te beroerd zijn om een fatsoenlijke parkeerplek te zoeken, te lui om te lopen en te knieperig om parkeergeld te betalen, het gemaal en zijn omgeving is al jaren een toevluchtsoord voor mensen geweest die graag gratis willen parkeren. Nu is dat veranderd en de regels zijn aangescherpt en dat is maar goed ook. Bewoners in die omgeving hebben al jaren overlast van dit soort gasten en die betalen ook netjes voor hun vergunningen.

    • Het stuk gaan niet over betaalde parkeerplaatsen Adé, maar om plekken die, zeker met de Zomerfeesten, benut kunnen worden. Dat is een heel verschil.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.