23 juli 2015

Hulp gevraagd voor schooltuin de Wielewaal.

Op schooltuin de Wielewaal voorin de Ooypolder (vlak voorbij het gemaal als je van de stad komt) komen  8 groepen van Nijmeegse basisscholen uit Nijmegen Oost en Centrum een uur in de week in hun eigen tuintje werken. Ze ervaren hoe hun eten groeit en wat er allemaal moet gebeuren, komen allerlei beestjes zoals rupsen en wormen tegen, en horen wat die voor nut hebben. Ja, het is echt wat je noemt ‘een rijke leeromgeving’: de schooltuinlessen passen als ‘praktijklessen’ goed bij het leerplan van groep 6. (Ook een goed idee voor scholen in Ooy en Beek?) Voor deze schooltuin zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan het schooltuingebeuren.  Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door mee te helpen in het tuinonderhoud, of als je onderwijservaring hebt ook op een ochtend een paar groepen begeleiden.  Ook zijn we nog op zoek naar een coördinator educatie. en naar een beheerder: we gaan nl in september een schooltuinschuur (af)bouwen waar de kinderen kunnen schuilen als het nodig is, en waar de vrijwilligers kunnen overleggen. Bij die bouwwerkzaamheden kunnen we trouwens ook nog handige klussers gebruiken! Een goed voornemen voor na de vakantie? Laat het ons horen! Voor meer informatie: Greet Goverde, 024-3443678, en www.nijmeegse-schooltuinen.nl. Voor meer informatie over de werkzaamheden: Nijmeegse schooltuinen.
sponsor Gert kinderen en pompoenen oogstfeest (2)