18 juli 2015

Spiegelwaal en De Lentloper

Afgelopen donderdag heeft Onno Swart uit Berg en Dal weer zijn maandelijkse rondje “Nevengeul” gemaakt. Het was toch wel even wennen aan de nieuwe namen na al die jaren, want op donderdag 9 juli 2015 zijn de nieuwe namen bekend geworden voor de Nevengeul en de Promenadebrug. De Nevengeul gaat nu officieel “Spiegelwaal” heten en de Promenade brug krijgt als nieuwe naam “De Lentloper”. De andere nieuwe namen zijn: “Veur Lent” voor het (schier)eiland en “Lentse Warande” voor de nieuwe kade en de Citadelbrug krijgt als naam “Zaligebrug”. Het stuk Bemmelsedijk op het eiland krijgt de naam “Oudedijk”. De naam Oosterhoutsedijk blijft bestaan op het eiland. Het wandelpad op het eiland krijgt als naam “Ossewaardpad”. De bruggen verbinden het eiland met Nijmegen-Noord. Tevens is de fiets/wandeltunnel tegenover station Nijmegen Lent geopend en het nieuwe hotel van van der Valk vordert gestaag.  Zie de foto’s van Onno Swart.Spiegelwaal - 82 naam