16 juli 2015

Stier verhuist van Ooij naar Nijmegen.

Hij is 225 kilo zwaar. Eén bonk ijzer: een stier van betonijzer, gemaakt door de Groesbeekse betonvlechter/kunstenaar Gerrit (De Stieve) Janssen. Jarenlang heeft het gevaarte achter in de tuin aan de Ooijse Bandijk 82 in de Groenlanden stoer staan wezen. Zeer tot genoegen van de eigenaar Hans Jacobs, die als stier zijn ijzeren evenbeeld van zijn echtgenote Tonny voor zijn verjaardag kreeg. Geen haar op zijn hoofd die er dus aan dacht de stier achter te laten toen de verkoop van het huis aan de dijk rond was: “Die gaat mee.”  Maar dat was een hele klus. De verhuizers sleurden en vloekten en toen ze het gevaarte eenmaal tot aan de poort hadden gesleept, bleek dat de poort te smal was.  Ooit was het gevaarte via de buren binnengekomen, maar die toegang was dichtgegroeid. Grote problemen vragen radicale oplossing. Dus werd een stoere kraan van het kraanverhuurbedrijf Wido uit Nijmegen ingehuurd om het dier te ‘verweiden’. Grommend hing de stier in de lucht in zijn vlucht over het dak van het huis tot op de veilige aanhanger van aannemer Fokker V.O.F. uit Nijmegen waar ze door Koen uit Nijmegen en Daan uit Ooij met open armen werden ontvangen. Klaar voor de rit naar de nieuwe wei aan de Nieuwe Markt in Nijmegen om daar opnieuw nu in het hart van de stad zijn stoere mannelijkheid uit te dragen. zie de foto’s DSC_8379 stier naam