11 juli 2015

Miniconcert Stichting Muziekopleiding Ooij

Op 10 juli hield de Stichting Muziekopleiding Ooij haar jaarlijkse afsluiting van het muziekschooljaar in dorpshuis de Sprong te Ooij. Tijdens dit miniconcert konden de leerlingen hun vorderingen laten horen aan hun trotse ouders, grootouders, ooms en tantes in de zaal. Eerst waren de slagwerkleerlingen aan de beurt die onder leiding van hun docent Richard Seegers een fraai nummer ten gehore brachten op de trommels en de dombo’s, en daarna enkele mooie ritmische nummers speelden samen met de slagwerkgroep van de drumfanfare van schutterij “De Eendracht”. Daarna speelde het leerlingenorkest 4 nummers. het leerlingenorkest bestaat uit leerlingen die minimaal 1 jaar les hebben gehad en oudere muzikanten, en repeteert elke maandag onder leiding vaan Paul Vlieks. Vervolgens mochten de leerlingen koperinstrument op de bugel, trompet of bariton met begeleiding van hun docent Paul Vlieks hun vorderingen laten horen. Daarna waren de blokfluitleerlingen aan de beurt die onder begeleiding van hun trotse docent Marian Jakobs niet de gemakkelijkste nummers speelden met het leerlingenorkest op de achtergrond. De blokfluitleerlingen kregen na afloop van hun optreden hun diploma uit handen van Marian Jakobs, met enkele lovende woorden van hun docente. Als laatsten mochten de leerlingen rietinstrument onder leiding van hun docent Ed Waskowsky laten horen wat ze geleerd hadden. De avond werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van het leerlingenorkest, de drumfanfare en muziekvereniging Ooijse Toekomst. zie de foto’s DSC_5388 SMO naam