7 juli 2015

Zomerprogramma in het Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Het Bevrijdingsmuseum biedt in de zomermaanden weer een uitgebreid programma voor alle leeftijden (zie bij lees verder voor een gedetailleerd overzicht). Speciaal voor de jeugd zijn er interactieve programma’s samengesteld vol beleving en nog leerzaam ook! O.a. spionagetrainingen, Anne Frank middagen, opa’s en oma’s vertellen over de oorlog, rondleidingen en workshops parachutistentrainingen. Volwassenen én jeugd kunnen deelnemen aan battlefieldtours per fiets of in een historisch voertuig, een proeverij van het menu uit WO2 en boeiende filmprogramma’s.DODGE op Tour - kopie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Zomerprogramma in het Bevrijdingsmuseum Groesbeek

 

14 juli, 18 augustus Anne Frank middag van 14.00-15.30 uur, leeftijd 10-14 jaar. Eerst de film ‘Het korte leven van Anne Frank’, daarna bezoek o.l.v. een gids aan de vaste tentoonstelling waar de thema’s onderduiken en dagboeken worden herbeleefd.

15 juli, 5, 19 en 26 augustus Spionagetraining van 14.00-15.30 uur, leeftijd 8-12 jaar. Spoedcursus spionage en geheimschrift in de oorlog en met een diploma naar huis! *

16 juli, 4 en 20 augustus Workshop ‘Het leven van de parachutist in WO2’ van 14.00-15.30 uur, leeftijd 8-12 jaar. Films over de trainingen van parachutisten voor de bevrijding en over de luchtlandingen. Daarna een echte parachute vouwen en dragen. *

26 juli, 2, 9 en 16 augustus Battlefield Fietstour ‘Fietsen zonder parachute’ van 12.00-15.30 uur.
10 km (met eigen fiets) o.l.v. gids in het teken van Operatie Market Garden over de landingsterreinen bij Groesbeek. Startlocatie Bevrijdingsmuseum, beginnend met inleiding en introductiefilm. Kosten € 6,00 pp. incl. entreebewijs met 50% korting voor het Bevrijdingsmuseum. **

28 juli, 11 en 27 augustus Opa’s en oma’s vertellen over de oorlog van 14.00-15.30 uur, leeftijd 10-12 jaar. Het programma wordt afgewisseld met een film en een bezoek aan enkele hoogtepunten in de vaste tentoonstelling. (MK geldig). Reserveren noodzakelijk.*

29 juli en 12 augustus Cineac doorlopend van 14.00-16.00 uur, leeftijd 10-14 jaar. Boeiende, educatieve documentairefilms over verschillende WO2-thema’s o.a. verzet, onderduiken, dagboeken etc. (MK geldig).

30 juli, 6 en 25 augustus Rondleiding van 14.00-15.30 uur voor kinderen van 10-15 jaar in de tentoonstelling ‘Gevleugelde Vrijheid, de Tweede Wereldoorlog in de lucht’. Meer dan 750 prachtige modelvliegtuigjes geven een compleet beeld van WO2 in de lucht: van de piloot in de kleinste cockpit tot de reusachtige vliegende forten: geen aspect blijft onbelicht van de wereldwijde luchtstrijd boven land en zee. *

14 augustus Actie ‘Niet weggooien’ doorlopend van 10.00-17.00 uur Bezoekers zijn in de gelegenheid hun eigen erfgoed uit WO2 in Nederland en Nederlands-Indië over te dragen aan het museum: foto’s, brieven, documenten, voorwerpen etc.

16 augustus Battlefield LiberationTour van 12.00-16.30 uur. In een historisch legervoertuig (Dodge) door het lokale gebied van Operatie Market Garden en het Rijnlandoffensief, voorafgegaan door bezoek aan de tijdelijke en vaste tentoonstelling van het Bevrijdingsmuseum met proeverij van Zweeds wittebrood, gebakken naar origineel recept uit WO2. Afsluiting met koffie/thee en bevrijdingsgebak in het museumcafé. **

23 augustus Proef de vrijheid! Doorlopend van 14.00-17.00 uur. Vrijheid à la carte. Demonstratie en proeverij van de Nederlandse menukaart in oorlogs- en bevrijdingstijd: cichoreikoffie, zoethout, bevrijdingsbrood, stroopsoldaatjes, etc. (MK geldig).

30 augustus Cineac voor jong en oud, doorlopend van 14.00-16.00 uur. Boeiende, educatieve documentairefilms over verschillende WO2-thema’s o.a. Operatie Market Garden, Rijnlandoffensief etc. (MK geldig).

*MK geldig, reserveren noodzakelijk
**MK niet geldig, reserveren noodzakelijk.

 

 

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Reserveren: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl

Informatie: www.bevrijdingsmuseum.nl

Facebook: /Bevrijdingsmuseum

Twitter: @bevrijding