30 juni 2015

Gemeente Groesbeek vanaf 1 juli naar drie milieustraten met de afvalpas

Vanaf 1 juli hebben inwoners van gemeente Groesbeek een afvalpas nodig als zij gebruik willen maken van een van de drie milieustraten.  De milieustraten in Millingen aan de Rijn en in Groesbeek zijn tot stand gekomen door samenwerking met de firma’s Daamen (Millingen aan de Rijn) en Van Kesteren (Groesbeek). Vanaf 1 juli zijn deze milieustraten ook toegankelijk als gemeentelijke milieustraat voor (grof) huishoudelijk afval. Wethouder Sjaak Thijssen en Bart de Bruin, directeur a.i. van Dar, brachten een bezoek aan beide milieustraten vlak voor de opening.In de week van 29 juni ontvangt elk huishouden in de gemeente Groesbeek een afvalpas en informatie over de milieustraten. Inwoners uit de voormalige gemeente Ubbergen hebben al een afvalpas. Deze kunnen zij gewoon blijven gebruiken. Zij ontvangen wel een brief met daarin informatie over de milieustraten. Geert Timmer maakte de foto’s.Foto 2 Milieustraat Groesbeek (Van Kesteren) Foto 1 Milieustraat Milingen aan de Rijn (Daamen)

 

Drie milieustraten

Grof afval goed scheiden is belangrijk. Door afval goed te scheiden kan het gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Vanaf 1 juli zijn de Milieustraat Groesbeek (Van Kesteren) en Milieustraat Millingen aan de Rijn (Daamen) daarom voor alle inwoners van de gemeente Groesbeek toegankelijk voor (grof) huishoudelijk afval. Daarnaast mogen zij ook gebruik maken van de milieustraat Kanaalstraat in Nijmegen.

 

Geen afval meer aanbieden op gemeentewerf
Vanaf 1 juli kunnen inwoners geen afval meer aanbieden op de gemeentewerf van de gemeente Groesbeek. Hiervoor gaan zij vanaf dan naar een van de drie milieustraten.
De inzameldagen van het huishoudelijk afval (aan huis): oud papier, plastic+, gft-afval en restafval wijzigen niet.

 

Openingstijden milieustraten

 

Milieustraat Groesbeek (Van Kesteren) Milieustraat Millingen aan de Rijn (Daamen)

Ambachtsweg 16, Groesbeek                                          Molenveld 22, Millingen aan de Rijn

Maandag t/m vrijdag     08.00 – 16.00 uur                          Maandag t/m vrijdag    08.00 – 16.00 uur

Zaterdag                      08.30 – 16.00 uur                          Zaterdag                     08.30 – 16.00 uur

 

Milieustraat Kanaalstraat, Nijmegen

Kanaalstraat 401 in Nijmegen
Maandag t/m vrijdag     08.00 – 16.00 uur
Zaterdag                        08.30 – 16.00 uur

 

De milieustraten zijn gesloten op feestdagen. Kijk voor meer informatie op www.dar.nl/groesbeek.