26 juni 2015

Avond- en nachtomleiding door aanleg fietstunnel Lent 30 juni

Om de werkzaamheden aan de fietstunnel onder de Prins Mauritssingel af te ronden, is de weg tussen het splitsingspunt (ten noorden van station Nijmegen Lent) en het Keizer Traianusplein op dinsdagavond 30 juni om 21.00 uur in beide richtingen afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de S100 (De Oversteek).  De afsluiting is nodig voor het aanbrengen van asfalt op de busbaan, het aanbrengen van een aantal detectielussen in de rijbanen, het aanbrengen van belijning en het bestraten van de vluchtheuvels. Op woensdagochtend 06.00 uur wordt de Prins Mauritssingel in beide richtingen weer opengesteld voor alle verkeer.  Auto’s worden omgeleid via de S100 en De Oversteek. Omwonenden zijn over de afsluitingen en de werkzaamheden geïnformeerd. Ook met hulpdiensten zijn afspraken gemaakt. Bussen kunnen wel passeren met behulp van verkeersregelaars. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van deze werkzaamheden. Zij kunnen gebruik blijven maken van de fietstunnel.OmleidingMil2 - 1 (2) tunnel naam

Tunnel

Het project Fietstunnel Laauwikstraat voorziet in een ongelijkvloerse verbinding voor langzaam verkeer tussen de Laauwikstraat en het stationsplein in Lent. Op die manier kunnen fietsers en voetgangers snel en veilig oversteken. Ook het autoverkeer kan beter doorstromen omdat er niet meer hoeft te worden gewacht op overstekende fietsers en voetgangers. Tevens wordt de westelijke Laauwikstraat, het parkeerterrein bij het Witte Huis en het oostelijke gebied van de voormalige Lentse Lus heringericht. Op deze laatste plek worden in de toekomst woningen gebouwd.

 

Belangstellenden kunnen voor meer informatie over het project Fietstunnel Laauwikstraat terecht op www.fietstunnellent.nl of op Twitter: @fietstunnellent.