21 juni 2015

Acteurs doofblinde bewoners Kalorama presenteren “Zomerdroom”.

Zaterdagavond was de tweede uitvoering  van Zomerdroom op Kalorama Centrum voor Doofblinden op de Nieuwe Holleweg 12 in Beek-Ubbergen. (de laatste is zondagmiddag om 15.00 uur).  Zomerdroom is de 5e grote theatervoorstelling van Toneel Mooi Uitzicht.  Zomerdroom is een verhaal doordrenkt met  liefde. Alleen wordt die liefde in dit verhaal nog al eens op zijn kop gezet. Een geweldig project, dat voor de bezoekers prachtig was om te zien en mee te maken. zie de foto’s dl 1; deel 2DSC_5803 zomerdroom naam

(Uit het persbericht)Maar voordat u verder hoort over deze voorstelling is het waarschijnlijk goed om eerst deze theatergroep verder bij u te introduceren. Toneel Mooi Uitzicht is een onderdeel van Kalorama Centrum voor Doofblinden in Beek-Ubbergen. Dit betekent dat de acteurs allen een beperking hebben op het  gebied van horen en/of zien. Maar deze theatergroep gaat niet uit van de beperkingen, maar van de mogelijkheden. En die mogelijkheden zijn enorm. Door met elkaar samen te werken, slagen de tweeëntwintig spelers er in om ontroerend, grappig en prachtig theater te maken!  Dit jaar werkt de groep vanuit een bestaande tekst die ze bewerkt hebben. De basis voor Zomerdroom is het smakelijke, verwarrende en vermakelijke ‘Midzomernachtsdroom’ van William Shakespeare.  Elk jaar al maakt Toneel Mooi Uitzicht muzikale voorstellingen, maar dit jaar doen ze iets nieuws. Voor het eerst een voorstelling met live muziek. Een zeer goed combo en twee zangeressen maken de voorstellingen dit jaar helemaal compleet. Met elkaar wordt een zéér swingende theatervoorstelling neergezet!

Zomerdroom is een rasechte komedie. Het verhaal kent meerdere verhaallijnen die in elkaar over lopen. Zo is er de lijn van het volk en de adel uit Athene. De koning van Athene gaat over een paar dagen trouwen met zijn koningin en om die reden gaat het volk een toneelstuk voorbereiden voor de koning en koningin. Daarnaast zijn er vier verliefde jongelingen die achter elkaar aan lopen. Als de jongelingen en de mensen uit het volk in de avond en nacht in het bos komen, dan komen zij daar de elfen tegen. En die elfen…. Tsja die hebben weer een heel eigen liefdesverhaal.  In ieder geval geven de elfen het bos een magisch tintje. De elfen betoveren de bezoekers van het bos in een verwarrende zomerdroom! Gaat u met ons mee dromen??