14 juni 2015

Expositie Joke Kroon in Kleine Bartholomaeuskerkje te Beek

Dit weekend en het volgend weekend exposeert Joke Kroon- van Ekris haar schilderijen in het kleine Bartolomaeuskerkje te Beek. Zij werkt met olieverf op doek met paneel en een aantal schilderijen zijn gemaakt van het interieur van deze kerk. DSC_1304 Joke Kroon naam

Joke Kroon werd geboren in Uithoorn. Sinds haar jeugdjaren tekende Joke al, maar door haar drukke gezinsleven en de baan die zij ernaast had is het tekenen toen naar de achtergrond geschoven.
Wel nam zij deel aan exposities waar zij haar tekeningen exposeerde. Toen zij wat meer tijd kreeg heeft ze het tekenen weer opgepakt, en toen zij een paar jaren geleden dacht ik ga leren schilderen had zij niet verwacht wat het teweeg zou brengen. Haar eerste schilderij een kopie van Henk Helmantel ’s werk het interieur van de hervormde kerk te Loppersum was het resultaat. Inmiddels heeft Joke al vele werken. Een schilder was erbij gekomen. Joke heeft schilderles gehad in België in de rustieke omgeving van Corsendonk van Marleen Mols. Zij volgde de Klassieke Kunstacademie in Groningen In Baarle Nassau kreeg zij schilderles van de hilarisch romantische schilder Frans de Kok. Joke werkt met olieverf op doek en paneel.