13 juni 2015

4e en laatste dag 4Dorpenavond4Daagse.

Vrijdag was de laatste dag van de 4Dorpenavond4daagse in de voormalige gemeente Ubbergen. Dit was tevens de vierde keer dat dit evenement gehouden werd. Elke avond werd gestart in een ander dorp of werd een ander dorp aangedaan. Deze avond was de start in het Kulturhus in Beek en ging de tocht via Ubbergen weer terug naar Beek. Omdat er een buienalarm kwam met heftige buien, werden de 10 km lopers bij terugkomst over de 5 km route geleid, zodat ook zij voor de bui binnen konden zijn. De echte bui bleef gelukkig uit. Op de Baron van Voorst tot Voorststraat werden de lopers muzikaal binnen gehaald door het orkest KNAgalm, terwijl op het schoolplein voor het Kulturhus ook een orkest speelde. Daarmee was Beek het enige dorp, dat de wandelaar met muziek ingehaald heeft. Na het wandelen zijn er door scoutingroep de Batavieren waterspellen georganiseerd voor de lopers. De kinderen hadden gelukkig nog energie genoeg om natte sponzen te vangen, waterballonnen te gooien en bekertjes water de lucht in te laten vliegen. Vrijwilligers van waterscouting Zeeverkenners de Batavieren uit Nijmegen maakten dit waterspektakel mede mogelijk. De scoutinggroep heeft nog ruimte voor nieuwe leden tussen de 6 en 10 jaar oud. Voor info zie www.batavieren.com. Kom gezellig eens langs op zaterdagmiddag!  zie de foto’s deel 1deel 2;DSC_0927 4Daagse naam