5 juni 2015

Samen OPWEGdag in Ooij.

Op woensdag 3 juni was de Samen op weg dag bij Basisschool op weg in Ooij. Deze dag stond geheel in het teken van techniek. In en rondom school stonden 15 verschillende activiteiten. Daaruit mochten de kinderen vrij kiezen wat ze wilden doen.  Loonbedrijf Scholten bracht een maaimachine mee. Waarin de kinderen konden zitten. Er was: Supersop, een oculusrift, een illusie, metaaldetector, pompen met water, buizen en emmers, glas graveren, stempels maken, jurken design en enveloppen maken van atlaspapier, een restaurant, verf slingeren in een centrifuge, bouwen met cocktailprikkers en erwten, drijven en zinken, magetisme en zonnecellen, een fruitpiano, en een race met auto’s op zonnecellen. Groep 6 had uiteindelijk de snelste auto en won: een ijsje eten. Wat goed past bij de tropische temperaturen die eraan komen.  zie de foto’s van Johannet.SONY DSC

SONY DSC