25 mei 2015

De gemeenteraad van Groesbeek kiest burgemeester op 28 mei.

DSC_5383 gemeentehuis Groesbeek naamDe gemeenteraad van Groesbeek en toekomstige gemeente Berg en Dal komt a.s. donderdag 28 mei  om 20:00 uur in een besloten vergadering bijeen om de aanbeveling vast te stellen voor de nieuw te benoemen burgemeester. De aanbeveling bevat twee kandidaten die in volgorde die in volgorde worden geplaatst. De naam van de gekozen burgemeester voor de gemeente Groesbeek-Berg en Dal wordt om 21:00 uur in een openbare vergadering bekend gemaakt, iedereen is op dat tijdstip welkom. Het gemeentehuis is donderdagavond pas vanaf 20:55 uur geopend, om de vertrouwelijkheid rond de procedure maximaal te kunnen waarborgen. Voor de burgemeestersvacature hebben zich 32 sollicitanten gemeld bij de Commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje. Onder de 32 sollicitanten bevinden zich 6 vrouwen. De leeftijd varieert van 41 tot en met 61 jaar.