22 mei 2015

Sam Okello Kelo bij Benefietdiner in de Vink

Sam Okello Kelo uit Uganda was vrijdagavond aanwezig bij het Benefietdiner in Horecabedrijf de Vink in Ooij t.g.v. “zijn droom”, Hope 94 , een project voor hulp aan Ex-kindsoldaten in Uganda. Het benefietdiner voor Hope North was een geslaagde activiteit: 46 deelnemers hadden een gezellige, maar ook indrukwekkende avond. Sam Okelo vertelde over het begin van Hope North. Een geschiedenis van oorlog, onveiligheid, getraumatiseerde kinderen, omgezet in een opleidingsplek op een veilige plaats, waar de kinderen leven en wonen, een opleiding volgen, maar vooral hoop krijgen voor een betere toekomst. Nu de oorlog een aantal jaren voorbij is richt de ondersteuning van Hope North zich meer en meer op de ontwikkeling naar een zelfstandige toekomst, onafhankelijk van giften uit het buitenland. Op dit moment steunen zij twee projecten op dit terrein: – Er is geen elektriciteitsnet in Hope North, waardoor er ’s avonds geen licht is op de campus. Daarvoor gaan ze samen met Hope North waka-waka’s aan de studenten beschikbaar stellen: draagbare lampen op zonne-energie die de studenten onafhankelijk maakt van het net. – Een project van de Vliegende Meubelmakers: in juli gaat een groep van 7 vrijwilligers naar Hope North om een aantal studenten (en een docent) te trainen in het gebruik van elektrisch gereedschap (met een generator) en in het maken van meubels. Op termijn kunnen dan meubels verkocht worden en daarmee kan een bijdrage geleverd worden aan de bekostiging van Hope North. meer informatie is te vinden via de website: www.hopenorth.nl.¬† zie de foto’s.DSC_1710 Sam Okello naam DSC_1704Sam Okello naam Sam zal de komende week nog scholen in de omgeving bezoeken.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.