22 mei 2015

Politieacties in Den Haag.

Politiemensen uit het hele land hebben donderdag 21 mei gedemonstreerd in Den Haag voor een betere CAO. Waar veel mensen nog denken dat het alleen om een betere salariëring gaat, gaat het toch om heel andere dingen. VVD-minister van Veiligheid en Justitie Van der Steur blijft ook na 10 weken actievoeren door de politiebonden weigeren een fatsoenlijk werkgeversaanbod te doen voor een nieuwe CAO Politie. Het kabinet, met name PvdA-minister van Financiën Dijsselbloem, blijft weigeren daarvoor (extra) geld beschikbaar te stellen. En de Tweede Kamer blijft weigeren het kabinet aan te sporen tot meer waardering voor het politiewerk. Daarom was het vandaag, 21 mei, hoog tijd voor een ultieme poging om de politiek wakker te schudden door een langdurig lawaaiprotest  en omsingeling van het Binnenhof. Overigens waren de meeste politiemensen al omstreeks 04.00 uur vertrokken om naar Den Haag af te reizen. zie de foto’s deel 1 ; deel 2; deel 3; deel 4deel 5 DSC_1374politiedemonstratie naam