12 mei 2015

Mysterieuze nachtdieren van de Ooij

Persbericht van het Natuurmuseum: Op pad met natuurdetective Jac P. Struiner!  De zon verdwijnt langzaam achter de horizon. Een plotse schim in de schemer, een angstaanjagende kreet in het donker, twee grote ogen die je vanuit een hoge boom gadeslaan. Vleermuizen scheren door de lucht voor een avondmaal van insecten. Wat ritselt daar in het struikgewas? In het kader van landelijk natuurfestival Fête de la Nature heeft Natuurmuseum Nijmegen de wereldberoemde speurder Jac P. Struiner ingeschakeld. Op zaterdag 23 mei neemt hij je mee op een nachtelijk avontuur door de wildernis bij Nijmegen! lees verder

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

foto: André Eijkenaar.

 

 

In deze tweede editie van landelijk natuurfestival Fête de la Nature nodigen we je uit de nachtelijke wildernis bij Nijmegen te ontdekken! We verzamelen om 21.00 uur bij Bed & Breakfast ’t Roosje van Ooy waar Jac. P Struiner al op ons staat te wachten. Onder het genot van een drankje en een hapje leren we spelenderwijs meer over het gebied en de nachtdieren die er leven. Dan trekken we- gewapend met bat detector- het wilde natuurgebied in op zoek naar nachtelijk gespuis en oergeluiden.

In het gebied leven nachtdieren als steenuiltjes, kerkuilen, bevers, dassen en boerenzwaluwen. De gierzwaluwen zijn net weer teruggekeerd uit het verre Afrika en scheren hoog boven ons hoofd door de lucht. Ook is het een belangrijk gebied voor verschillende soorten vleermuizen, zoals de gewone dwergvleermuis en de meervleermuis. Natuurdetective Jac P. Struiner kent het gebied op zijn duimpje en neemt je mee naar de spannende plekjes. We beklimmen een uitkijktoren en huilen naar de maan. Wie weet zien we wel een kerkuil!

Deze tocht voor jong & oud duurt ongeveer 2 uur. We verzamelen om 21.00 bij Bed & Breakfast ’t Roosje van Ooy, Vlietberg 3 Ooij. Parkeerplaatsen zijn aanwezig. Er is beperkt plek! Aanmelden verplicht via: info@natuurmuseum.nl of 024-3297070. Meer info: www.natuurmuseum.nl