10 mei 2015

Politiemuseum gaat verhuizen.

Na 7 keer te zijn verhuisd lijkt het er op, dat het Politiemuseum van Henk Baron, nu een definitieve bestemming gaat krijgen. Het Politiemuseum verhuist van Millingen aan de Rijn naar Langenboom in Brabant. Het museum dat nu nog gehuisvest is in de showroom van garage Scholten in Millingen aan de Rijn verhuist definitief naar het “Museum voor Nostalgie en Techniek” van de familie van Schayik in Langenboom. Hier wordt het opgenomen bij de vele andere verzamelingen van de Stichting die de verzamelingen daar beheert. Het moet weg uit Millingen omdat Peter Scholten van de garage andere plannen met zijn showroom heeft. De collectie krijgt meer ruimte in Langenboom. Blij. Daar zal het voor het nageslacht bewaard blijven.  De Gelderlander berichtte zaterdag hier over. zie foto’s uit het museum in Millingen en een aantal foto’s van een deel van de collecties van  Wim van Schayik in Langenboom. zie de foto’s. DSC_5037Gelderlander museum naamDSC_1242 verzameling MadRDe verzameling, welke thuis in Ooij begon, ging als eerste naar de zolder van de voormalige maalderij van Jan Vierboom te Ooij. Daarna verhuisde ze naar het souterrain van Leo Lukassen Producties aan de Graafseweg om vervolgens weer uit te komen in het Politiebureau van Beek. Toen dit opgeheven werd belandde de verzameling in de Saabgarage van Wijlhuizen in Ooij. Ook daar moest het weer weg en daarna kwam ze terecht in museum Mooi Nederland te Beek. Toen dit verkocht werd kwam ook hier een einde aan en verhuisde alles naar de showroom van garage Scholten in Millingen aan de Rijn. Voorlopig lijkt de eindbestemming het Museum voor Nostalgie en Techniek in Langenboom.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.