9 mei 2015

3e editie De Gelderlander Nieuwscafé.

Vrijdag vond de derde editie plaats van “de Gelderlander Nieuwscafé” in de Mallemolen in Groesbeek. Het hoofdonderwerp van deze middag was het debat tussen wethouder Sjaak Thijssen en raadslid van het CDA Rob Verheijen over de plannen die de gemeente Groesbeek (Berg en Dal) heeft om de hondenbelasting weer in te voeren om zo een aantal BOA’s te kunnen aanstellen, die permanent gaan toezien op de “overlast van hondenpoep”. Een niet te benijden taak overigens. De eerste geïnterviewde was de directeur van het Bevrijdingsmuseum 1944 in Groesbeek, dhr. Wiel Lenders, die mocht vertellen over het geweldige succes en de vele bezoekers van de afgelopen dagen, gevolgd door Henk Baron, die geïnterviewd werd over zijn a.s. verhuizing van de politieverzameling van Millingen naar Langenboom. Verder was er nog een optreden van een deel van het smartlappenkoor “Och Aarm” uit Groesbeek en vertelde dhr. Jan Hendriks over zijn belevenissen en optreden als pianist in de oorlog. Oud-burgemeester Paul Wilbers sloot, overigens via het beeldscherm omdat hij met vakantie was, af met een eigen column. zie de foto’s.DSC_4927 nieuwscafé naam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.