6 mei 2015

Expositie steenfabricage uit de Ooijpolder in Millingen.

Woensdagmiddag opende burgemeester Harry Keereweer in voormalige ruimte van Staatsbosbeheer bij koffie­huis De Gelderse Poort aan de Rijndijk in Millingen aan de Rijn,  de tentoonstelling over de baksteenfabricage in de Ooijpolder. Deze expositie is een initiatief van de Stichting Van Steen en Natuur.  Naast diverse voorwerpen uit de tijd van de steenfabrieken, hangen daar ongeveer 350 foto’s, welke in de loop der jaren door Wim Ebben zijn verzameld en allemaal te maken hebben met de steenfabricage. Vroeger werkte “de hele familie” op één van de vele steenfabrieken, welke er tussen Nijmegen en Millingen stonden. Vele voorbeelden daarvan staan op de foto’s. Naast de foto’s en andere voorwerpen zijn op deze expositie ook schilderijen van Wim Brandwijk en Ben Wasser te zien. Maar ook maquettes op schaal ontbreken hier niet. Wim Brandwijk maakte o.a. een maquette van het buurtschap “De Zandbult” uit Leuth in een schaal van 1:200 en ook deze is hier te zien. zie de foto’s.DSC_4083 steenfabricage naam

2 Responses to Expositie steenfabricage uit de Ooijpolder in Millingen.

 • Vanmiddag 09 mei 2015 deze tentoonstelling bezocht. Vele herkenbare zaken gezien. Mijn vader heeft lang op steenfabriek de Ooij gewerkt. Tot mijn verassing hing er een foto waar hij opstond. Mooie tentoonstelling en hulde aan de samenstellers waaronder Win Ebben.

  Met vriendelijke groet,

  Henk Polman

 • Zondag 17 mei de tentoonstelling bezocht en bewonderd.Prachtig opgezet en veel herinneringen opgedaan,Ook mijn vader en tot grote vreugde mijn broer Eef als een heel jonge knaap in de modder handvorm-stenen maken.Dit maakt veel los in ons ,wat een tijd!
  Alleen ik miste de jaartallen bij de foto’s dat zou ook wel prettig zijn.Verder alle lof voor Wim Ebben.

  Hartelijke groet,
  Tiny Seegers.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.