Nationale Bevrijdingsvuurestafette naar Ooij, Leuth en Millingen.  Vandaag vond de nationale herdenking van 70 jaar vrijheid van het Koninkrijk der Nederlanden plaats. Elk jaar wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken. Het Bevrijdingsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Hardlopers gingen vannacht  dit vuur in estafettevorm over heel Nederland verspreiden.  Loopgroep Ooijpolder had dit jaar ook weer de organisatie op zich genomen en een aantal hardlopers bereid gevonden in de afgelopen nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur in de vorm van estafette van Wageningen naar Beek, Ooij, Leuth en Millingen te brengen. De afstand Wageningen – Beek is 32 km. en naar Millingen 47 km. Vanmorgen omstreeks 09.30 uur kwamen de hardlopers bij het oorlogsmonument in Ooij aan,  waar ze werden opgewacht door wethouder Ria Barber en een enkele inwoner van Ooij.  Zij hield een toespraakje voor de lopers en ontving, samen met twee van haar kleinkinderen, het vuur, dat vervolgens op het monument werd geplaatst. Hierna ging het gezelschap naar Leuth, waar ze door de organisatie van het 4 mei comité werden opgewacht. En gelukkig ook een aantal Leuthse inwoners. Daarna ging de estafette door naar Millingen aan de Rijn. De lopers wisselden elkaar onderweg af. zie de foto’s DSC_3371 bevrijdingsvuur Ooij naamDSC_3526 bevrijdingsvuur Leuth naam