5 mei 2015

Grote drukte en langste rijen ooit voor het Bevrijdingsmuseum!

Ruim 1500 bezoekers trokken vandaag naar het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek om daar te genieten van het Bevrijdingsfeest. Al vroeg puilde het buitenterrein en het museum uit van belangstellenden die afkwamen op het uitgebreide evenementenprogramma en de nieuwe tentoonstelling ‘Songs of Liberation’. Het museum moest door de grote toestroom regelmatig voor een bepaalde tijd om veiligheidsredenen de deuren sluiten, waardoor de rijen op het buitenterrein gaandeweg steeds langer werden. Het leed werd verzacht door muzikale optredens ter plaatse. Vroeg in de middag verslechterde zoals voorspeld het weer dusdanig, dat bezoekers al op de parkeerplaats gemaand werden een veilig heenkomen te zoeken. Het museum had binnen immers niet meer de ruimte om als schuilplaats te dienen. Het publiek werd uitgenodigd om op een ander moment terug te komen voor de talrijke evenementen die deze maand nog gaan plaatsvinden in het Bevrijdingsmuseum. Op deze boodschap werd alom met begrip en positief gereageerd. Vanuit het museum was de hele middag een rechtstreekse uitzending van de radiozender NPO5, Radio5 nostalgia met o.a. Tineke de Nooij en Petra de Joode. zie de foto’s.DSC_3960 Bevrijdingsmuseum naamdrukte rond Bevrijdingsmuseum2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.