5 mei 2015

Dodenherdenking in Beek 2015

Maandagavond 4 mei  organiseerde de Stichting Reünie Paratroepers, samen met de gemeente Groesbeek de nationale Dodenherdenking bij het bevrijdingsmonument aan het Lt. J.P. Foleyplantsoen te Beek. Hierbij werden naast de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog, ook alle andere oorlogsgetroffenen in de wereld herdacht. Na de oecumenische kerkdienst in de R.K H.Bartholomeuskerk in Beek, begaf het gezelschap zich, zonder muziek,  maar met schutterij BUB voorop  naar het bevrijdingsmonument bij het Lt. Foleyplantsoen. Er werd medewerking verleend door Harmonie KNA. Bij het monument werden bloemen gelegd en door leerlingen  van de Havo en basisschool de Biezenkamp werden  gedichten voorgelezen. Namens de gemeente Groesbeek hield wethouder Sylvia Fleuren een toespraak. Door diverse instanties en particulieren werden bloemen en kransen bij het monument gelegd. Sinds enkele jaren is het monument geadopteerd door leerlingen van de Biezenkamp en zij hadden in de periode voor de herdenking, samen met de gemeente het monument schoongemaakt. zie de foto’s DSC_3085dodenherdenking Beek naam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.