De leden van de damesschietgroep van schutterij Eendracht gaan elk jaar op de eerste zondag van de maand mei gezamenlijk op pad. Ze houden dan een fietstocht en zijn gewend om onderweg allerlei leuke dingen te doen of te eindigen op een plek, waar deze leuke dingen gedaan kunnen worden. Ze begonnen met een korte fietstocht door de Ooijpolder om vervolgens uit te komen bij het fietsenmuseum Velorama in Nijmegen, waar ze hebben genoten van alle mooie voorwerpen, die ze daar aantroffen. Voor velen was het de eerste keer, dat ze Velorama bezochten, terwijl ze zo dichtbij wonen. Nadien volgde nog een korte rit door de polder, waarna ze uitkwamen bij dorpshuis de Sprong in Ooij, waar ze een workshop kregen van Anja Schel, die hen leerde hoe ze het glas van een lantaarn beschilderen konden. Iedereen nam daarna met een tevreden gevoel deel aan het warm en koud buffet, dat door dorpshuis De Sprong geserveerd werd en dat was bereid door Frans Borremans. zie de foto’s. DSC_1781 fietstocht naam