29 april 2015

Leer zaterdag 2 mei Romeins vechten in Orientalis

Een Romeinse Centurion (leger-aanvoerder) geeft speciaal op zaterdag 2 mei 2015 Romeins vechten op leven en dood voor legionairs. 
Vanaf 12.30 uur mag je je bij de Centurion aanmelden op de locatie “Wonen in tenten”. Neem je vriendje mee en doe samen mee! Zwaardvechten: Hoe moet je met een gladius steken? En wat kun je allemaal met dat grote zware schild? Leer samen zwaardvechten tegen een oefenpaal: de een valt aan, de ander verdedigt, net zoals de Romeinen dat deden! Speerwerpen:  Maar de gladius is niet het enige wapen waar je mee moet kunnen vechten. Ook de werpspeer ofwel de “pilum” is belangrijk. Kun jij een doel raken op 25 meter? Formaties:
En dan zijn er nog de formatie trainingen. Zo’n schild boven je hoofd is op momenten best handig en kan je leven redden. Wil je weten waarom? Deze activiteit is een onderdeel van de landelijke Romeinenweek. Van 2 t/m 10 mei staat in het teken van: ‘Romeins schip op het droge’. Bij de tentoonstelling kun je leren om touwslager te worden, zelf netten breien en Romeinse spelletjes spelen.  Museumpark  Orientalis; Profetenlaan 2; 6564 BL Heilig Landstichting, 024-3823110; www.museumparkorientalis.nl; Foto: Museumpark Orientalis

Leer zaterdag 2 mei Romeins vechten in Orientalis