28 april 2015

Maandag 4 mei herdenkt Leuth oorlogsslachtoffers.

De herdenking vangt aan om 19.00 uur met een eucharistieviering in de Remigiuskerk. Aansluitend vindt om 20.00 uur, na de twee minuten stilte, op het plein voor de kerk de kranslegging plaats.  Aan de plechtigheden wordt medewerking verleend door Vox Virorum, Les Alouettes, muziekvereniging DES en enkele verenigingen uit het Leuthse. Een aantal kinderen van basisschool ’t Bijenveld zal ook hun stem laten horen!  Er wordt gelegenheid geboden om een bloem, door uzelf meegebracht, bij de monumenten te leggen.  In het kader van 70 jaar bevrijding is een expositie ingericht onder de toren van de Remigiuskerk. Hier is vooral inzichtelijk wat de oorlog voor Leuth heeft betekend. Openingstijden: op Dodenherdenking, 4 mei, tussen 18.00 en 19.00 uur en op Bevrijdingsdag, 5 mei tussen 9.00 en 13.00 uur.  U bent van harte uitgenodigd.  Herdenkingscomité Leuth, Wim Megens, Jan Willem Thunnissen en Annelies Zegers . Informatie: 024 6632634DSC_4758k monument Leuth naamDSC_4765 monument Leuth naam