27 april 2015

Koningsdag in Leuth start met optocht kinderen.

Koningsdag in Leuth startte traditiegetrouw met een optocht met versierde fietsen door het dorp. De start was bij speeltuin de Rollebol en de muzikale begeleiding was door muziekvereniging DES, waarin veel nieuwe muzikanten mee liepen. In de buurt van de woning van oudraadslid Paul Ekelschot, die afgelopen vrijdag tijdens de “lintjesregen” een koninklijke onderscheiding had gekregen, werd halt gehouden en daar werd een aubade gebracht aan Paul, die vervolgens, samen met de wethouder Sylvia Fleuren, mee liep in de stoet, die eindigde op de sportvelden van VVLK. Daar werd door Sylvia Fleuren de openingshandeling verricht van de rest van de dag, die in het teken stond van Sport en spel. De traditionele ballonnen werden deze keer niet opgelaten.  zie de foto’s (komen nog)DSC_7004koningsdag in Leuth naam