23 april 2015

Opening tentoonstelling ‘Songs of Liberation’ in het Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Donderdagmiddag was de opening van de expositie “Songs of Liberation” in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek.  De conservator van het museum, drs. Rense Havinga gaf een introductie  over het verhaal van de bevrijdingsmuziek, waarna de nu 89 jarige ooggetuige Jan Hendriks herinneringen ophaalde over zijn leven als pianist in de Vereeniging in Nijmegen tijdens de frontperiode en de bevrijding. Hij speelde een aantal nummers  waarmee hij destijds zijn publiek vermaakte. Daarnaast werd een nieuw rijk geïllustreerd boek gepresenteerd, getiteld ‘Soundtrack van de Bevrijding’. Auteur prof.dr. Frank Mehring, afd. American Studies, Radboud Universiteit Nijmegen, presenteerde de eerste exemplaren van zijn boek aan ooggetuige Jan Hendriks en muziekhistoricus prof.dr. Hugo Keesing. Daarnaast werd ook de vernieuwende lesbrief gepresenteerd die bij deze tentoonstelling is samengesteld voor het basis- en  middelbaar onderwijs i.s.m. Musidesk Rijnbrink Groep, Get Vibes Music Academy en Het Musiater door Peter Windjes. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 toont deze tentoonstelling van 24 april t/m 1 november 2015Zie de foto’s DSC_4967 Songs naam