19 april 2015

4 mei fly-past vliegboot CATALINA over Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Op 4 mei a.s. van 12.30-15.00 uur is er een meet&greet van 180 Britse WO2 veteranen en 800 Canadese studenten in het Nationaal Bevrijdingsmuseum te Groesbeek. De veteranen bezoeken de regio i.h.k. van 70 Jaar bevrijding met de London Taxi Charity uit de UK en worden vervoerd met 80 Londense taxi’s. De Canadese studenten maken een educatieve rondreis door Europa i.h.k. van 70 jaar bevrijding. Om deze meet&greet extra luister bij te zetten organiseert de Stichting Catalina op 4 mei een fly-past ter ere van de aanwezige veteranen. Deze Stichting verzorgt ook rondvluchten vanaf Lelystad Airport met de enige in Nederland opererende vliegboot type Catalina PBY-5A uit 1941, de oudste nog vliegende Catalina van de wereld. Het is het tweede exemplaar op het Europese vasteland (zie ook www.catalina-pby.nl). Om de fly-past financieel mogelijk te maken is de Stichting Catalina op zoek naar minimaal 12 donateurs die voor € 245,- per persoon een stoel reserveren voor deze retourvlucht vanaf Lelystad om 12.30 uur (2×90 min incl. fly-past over Groesbeek en landing op IJsselmeer). Natuurlijk bent u ook vrij om een stoel te subsidiëren zonder dat u meevliegt. U kunt zich voor deze vlucht rechtstreeks aanmelden op de website van de Stichting Catalina via: http://www.catalina-pby.nl/Vliegen-met-de-Catalina/Vluchten/Vliegschema/20_515_1536.CR2 Catalina 1foto’s: Archief Stichting Catalina. Het feest zal ook muzikaal opgeluisterd worden door de Politiekapel Gelderland-Zuid.