16 april 2015

Open Monumentenprijzen uitgereikt in Persingens Kerkje.

Woensdagavond zijn in het kerkje van Persingen weer de Open Monumentenprijzen  van de Stichting  Monument en Landschap gemeente Ubbergen uitgereikt aan bewoners van diverse monumenten in de voormalige gemeente Ubbergen. Daarbij was ook de sedert 2002 in het leven geroepen  Ton Gijsbers-Monumentenprijs voor best geslaagde onderhouds- en restauratieproject. De eer viel deze keer te beurt aan de heer en mevrouw M. Krol, Oude Kleefsebaan 131 te Berg en Dal, Villa De Kitselenberg, wegens de enthousiaste en respectvolle wijze waarop zij dit pand met uniek interieur en originele landschapstuin liefdevol bewonen en weten te bewaren voor de toekomst. Verder werden er nog de volgende Eervolle Onderscheidingen uitgereikt aan: 1. Familie F. Wagenmaker, Rijksstraatweg 33 Ubbergen:villa Rozendal; 2. RBT KAN, Geldersch Landschap en Kasteelen, Staatsbosbeheer De Gelderse Poort, Natuurmonumenten, IVN Rijk van Nijmegen, Werkgroep Toerisme Ubbergen: vernieuwde N70 Route; 3. De heer en mevrouw W. van Boldrik, Rijksstraatweg 81 Beek: voormalig woonhuis Margot van Boldrik; 4. De heer en mevrouw M. Krol, Oude Kleefsebaan 131 Berg en Dal: villa De Kitselenberg; 5. Stichting en vrijwilligersgroep De Kleine Bartholomaeuskerk, Nieuwe Holleweg 2 Beek: Kleine  Bartholomeuskerk. Namens de gemeente was wethouder Erik Weijers aanwezig. zie de foto’s.DSC_2602 aanmoedigingsprijzen naamDSC_2673 Ton Gijsbersprijs 2015DSC_2656 Open Monumentenprijzen naam  

Voor de Aanmoedigingsprijs werden de volgende eigenaren en
organisaties geselecteerd: 1. Staatsbosbeer De Gelderse Poort: onderhoud van trafohuisje aan de Spruitenkamp en elektriciteitsmasten in De Groenlanden .2. Woonvereniging ’t Veerhuis, Ooijse Bandijk 74 Ooij: voormaligcafé Het Veerhuis. 3. De heer R. Jansen (Hotel Restaurant ’t Spijker, Rijksstraatweg 191 Beek) en de heer J.Groothuijse: hergebruik en herstel van het meubilair uit de oude raadszaal van het gemeentehuis. 4. Familie R. Daamen, Duffeltdijk 34 Kekerdom: boerderij Hazelaarshof. zie het juryrapport