9 april 2015

Politiemensen demonstreren voor betere CAO in Den Haag

De geplande politieactie op het Malieveld in Den Haag heeft woensdagmiddag ruim 2000 politiemensen uit heel Nederland op de been gebracht.De politie en bonden eisen een betere CAO. Naast een loonsverhoging van 3,3 procent willen ze ook nog andere maatregelen, zoals een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt. De politiemensen staan al vier jaar op de 0-lijn en hebben geen verhoging meer gehad. De demonstratie begon vlak na de ceremonie op woensdagmiddag waarbij korpschef Gerard Bouman het nieuwe politievaandel overhandigd krijgt door koning Willem-Alexander. Vanaf het Malieveld liep vervolgens een stoet van 1600 demonstranten  naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Veiligheid, waar ze de nieuwe minister Ard van der Steur zouden “oppikken” die dan daarna mee zou lopen naar de manifestatie op het Spuiplein. De Minister bleek echter zelf al naar het Spuiplein te zijn gegaan.  Tijdens de actie op het Spuiplein werd aan de Minister een “gele kaart” uitgereikt en kwamen de voorzitters van de politiebonden, alsmede de minister zelf aan het woord.   De “mars” werd voortgezet lans het Ministerie van Financien om daarna weer op het Malieveld te eindigen. Het hele gezelschap ging vervolgens naar het voetbalstadion van ADO, waar de politiemensen nog werden toegesproken door korpschef Bouman. zie de foto’s (komen nog)DSC_8805 Spuiplein