3 april 2015

De aarde beeft, de aarde leeft. GEA-lezing in het Natuurmuseum Nijmegen

Op dinsdag 14 april geeft Jan Lambert in het Natuurmuseum Nijmegen een lezing over de bewegingen van de continenten. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Kring Arnhem-Nijmegen van de Stichting Geologische Activiteiten (GEA). De lezing begint om 20.00 uur. De entreeprijs is € 3,50 inclusief consumptie.  Bioloog Jan Lambert vertelt over de bewegingen die de continenten van onze aarde de afgelopen 4 miljard jaar hebben gemaakt. Wist je bijvoorbeeld dat de continenten verschillende keren in een kluitje tegen elkaar hebben gelegen? Onvoorstelbaar veel gevolgen heeft dat gehad. Veel van de huidige vorm van de aarde en van het leven erop wordt daardoor duidelijker. De bewegingen aan de oppervlakte van de aarde gaan nog steeds door. Gelukkig is het tempo waarop de continenten verschuiven erg langzaam, maar af en toe merken we er toch iets van in de vorm van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en tsunami’s.  Dr. Jan Lambert is voorzitter van het Geologisch Museum Hofland in Laren. Hij staat garant voor een boeiende avond!  Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 – 3297070. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl.Flyer 2015-04-14 De aarde beeft de aarde leeft