31 maart 2015

Gemeente Groesbeek gaat DNA onderzoeken doen bij vuilstorten.

DSCF6919afvalOnlangs heeft wethouder Sjaak Thijssen bekend gemaakt, dat er een nieuw systeem van afvalverwerking in de gemeente Groesbeek gaat komen, dat voor alle inwoners van de drie samengevoegde gemeentes hetzelfde zal zijn. Nu nog heeft Groesbeek en Millingen met zakken te maken en heeft de voormalige gemeente Ubbergen de z.g. Kliko’s. In Druten wordt al geëxperimenteerd met zakken voor restafval, die dan door de inwoners zelf naar een centrale afvalcontainer moeten worden gebracht. Dat vind niet iedereen leuk en de verwachting is dan ook, dat er extra vuil in de polder of in andere buitengebieden zal worden gegooid. Op voorhand is nu de gemeente Groesbeek in zee gegaan met een bedrijf, dat in staat is om overal DNA af te nemen, dus ook van afval. Omdat Groesbeek een grote afnemer van deze onderzoeken zal worden, hebben ze voor een gunstige prijs  een contract kunnen afsluiten . Men hoopt op deze manier in de eerste plaats de “vervuilers”af te schrikken, maar in de gevallen dat er gehandhaafd moet worden, zal het bewijs snel geleverd kunnen worden. En deze maatregel zal morgen al ingaan, zodat binnenkort de eerste resultaten bekend zullen zijn. Het gemeentebestuur heeft er veel vertrouwen in.