30 maart 2015

Wethouder loopt mee met Wijkheldenteam Groesbeek

Eind vorig jaar is het zwerfafvalproject Wijkhelden in de regio van start gegaan. Zowel kinderen als volwassenen leveren binnen dit project een bijdrage aan een schone buurt. Op woensdag 1 april steekt ook Wethouder Sjaak Thijssen van de gemeente Groesbeek de handen uit de mouwen en loopt hij mee met het eerste Wijkhelden team van deze gemeente. Ook u bent van harte welkom. Wijkhelden zijn actief in bijna heel het verzorgingsgebied van Dar (Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen en Nijmegen) en houden samen hun buurt schoon. De kinderen in groepjes, onder begeleiding van een volwassene en volwassenen alleen of ook in groepen. Door regelmatig een schoonmaakronde te lopen door de buurt, zorgen ze ervoor dat er zo weinig mogelijk zwerfafval ligt. Dit ziet er beter uit en zorgt er ook voor dat mensen minder snel nieuw afval weggooien in de openbare ruimte. Dar verzorgt alle benodigdheden (knijpers, speciale zwerfafvalzakken en veiligheidshesjes) voor de Wijkhelden. Kinderen uit groep 3 t/m 8 krijgen van de gemeente een zakcentje voor hun werk en leren ondertussen hoe het is om actief en betrokken te zijn bij de samenleving. Voor volwassenen is het een eenvoudige manier om een waardevolle en direct zichtbare bijdrage te leveren aan een schone buurt. Meer informatie over Wijkhelden en/of aanmelden? Kijk op www.wijk-helden.nl. U bent van harte welkom op woensdag 1 april op Hengemunde 31D, in Leuth (parkeren op het Kerkplein, Leuth). Tijd: 13.15 uur.Wijkheld_DAR-DGB