30 maart 2015

Museum Stratemakerstoren (tijdelijk) gesloten.

Zondag 29 maart was museum De Stratemakerstoren in Nijmegen vanaf 11 uur voor het laatst open. Er waren nog diverse activiteiten.  Diezelfde dag om 17.00 uur werd de deur voor het laatst, met een officieel tintje afgesloten door wethouder Ben van Hees en directeur Gerard Alofs. Het was de bedoeling dat de aanwezigen dit ook allemaal aan de buitenkant zouden meemaken, maar het slechte weer verhinderde dat. Daardoor was het gebouw toch na het “afsluiten” nog even open voor het publiek. En binnen was nog even tijd voor een personeelsfoto. En dan is de aannemer aan de beurt. Na een ingrijpende verbouwing zal het compleet vernieuwde pand aan de Waalkade worden betrokken door stichting De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie. Vanaf medio 2016 hoopt dit nieuwe museum, dat is ontstaan uit een fusie van het Natuurmuseum Nijmegen en museum De Stratemakerstoren, samen met Staatsbosbeheer en het IVN het verhaal te gaan vertellen van de Waal, de stad, het landschap en de natuur. Een eerste tastbaar resultaat van deze samenwerking is de tentoonstelling Gebakken in Gelderland, over de geschiedenis van de baksteenindustrie rond Nijmegen. Deze wordt op 2 april geopend in het Natuurmuseum. DSC_5336 Stratemakerstoren DSC_5340 Stratemakerstorenzie de foto’s