30 maart 2015

“De Oversteek” en “Nevengeul”.

Op maandag 23 maart, heeft de Berg en Dalse fotograaf Onno Swart zijn maandelijkse fotoronde langs de ““Nevengeul” en “De Oversteek” gemaakt. Daar ontdekte hij ook dat op woensdag 18 maart  het eerste stuk pijler van de Verlengde Waalbrug uit de bekisting was  gehaald. Op foto 5961 is te zien dat het beton nog blauw van kleur is, dit omdat het een lange tijd van de lucht afgesloten is geweest. Na ongeveer een jaar zal de gewenste lichte kleur te voorschijn komen. De volgende maanden zullen de drie pijlers één voor één tevoorschijn komen. Drie weken geleden is de tweede voetgangersbrug aan de “Snelbinder” geplaatst, deze zal als alles klaar is de oude vervangen. Op één van de bogen van “De Oversteek” hebben de graffitispuiters hun eerste signalen afgegeven, helaas maar waar. Foto’s: Onno Swart, Berg en DalDSC_5961Waalbrug