29 maart 2015

Brandweer Ubbergen en Kranenburg (Dld) houden gezamenlijke oefening.

De vrijwillige brandweer van Ubbergen en de Freiwillige Feuerwehr van het Duitse Kranenburg hielden zaterdagmiddag een gezamenlijke oefening in Kranenburg. De locatie was  Drullerweg net buiten Kranenburg (richting Groesbeek).  De volgende situatie had zich voorgedaan. Het betrof een tweezijdig ongeval. Een vrachtauto had moeten uitwijken voor een tegemoetkomende personenauto, waardoor een boomstam van de wagen was gerold, bovenop een fietser. Het andere voertuig was door de uitwijkmanoeuvre van de weg geraakt en een eind verderop ingereden tegen een schuur, waarbij brand was ontstaan en de drie inzittenden niet zelf uit de auto konden komen.  De inzet was was gemixt waarbij de voertuigen deels werden bezet met Nederlandse en Duitse bemanning. De insteek was om door goede communicatie een goed totaaloverzicht te krijgen van de situatie. De gezamenlijke oefening was een voortzetting van een jarenlange traditie. zie de foto’s DSC_5151 brandweer naam (komen nog)