27 maart 2015

Groep 7 Biezenkamp rent voor ‘t Woldhuis.

De leerlingen van groep 7 van basisschool de Biezenkamp in Beek hielden woensdagmiddag weer de jaarlijkse sponsorloop voor ‘t Woldhuis. Al vele jaren gaan scholieren van de Biezenkamp in groep 7 naar het Woldhuis in Apeldoorn, een natuurwerkweek waarbij de kinderen voorafgaand aan die week, natuurlessen op school krijgen en een werkmap maken en in de week zelf op het landgoed overnachten en allerlei activiteiten in de natuur doen. Ontzettend leuk en leerzaam. Vandaag konden de leerlingen 10 rondjes rond de school rennen om zo geld te verzamelen voor hun verblijf in het Woldhuis. Een aantal van hen maakten zelfs nog een paar extra rondjes. En er waren natuurlijk ook winnaars bij. Liv Twijnstra had als eerste de 10 rondjes gelopen bij de meisjes en Floris Kunst was de winnaar bij de jongens. De sponsorloop heeft minimaal 1700 Euro opgebracht. zie de foto’s.DSC_4190 WoldhuisDonderdag 26 maart was de sponsorloop van de Biezenkamp in Beek- Ubbergen voor het Woldhuis. Het Woldhuis is een villa in Apeldoorn waar alle kinderen uit de groepen 7 van 29 april tot 1 mei heen gaan om over de natuur te leren. Bij de sponsorloop moeten de kinderen zo veel mogelijk rondjes om de school rennen om geld op te halen. Een rondje om de school is ruim 400 meter. De kinderen vroegen al eerder bekenden om geld te geven voor elk gelopen rondje. Zij kregen geld tot de tien rondjes. Alle kinderen van de school en de ouders kwamen aanmoedigen. Sommige kinderen hadden tijdens het rennen ook een bidon bij zich. Er waren twee kinderen, een jongen en een meisje die als eerste tien rondjes hadden gelopen. Het waren Liv Twijnstra uit groep 6/7 en Floris Kunst uit groep 7/8. De sponsorloop heeft zeker ruim 1700 euro opgebracht. Op het einde kreeg iedereen uit groep 7 een lekkere appel.

Suze Schoeman en Jasmijn Wessels