26 maart 2015

De Grote Rekendag basisschool ’t Bijenveld

Leerlingen van basisschool ’t Bijenveld in Leuth namen woensdag 25 maart deel aan De Grote Rekendag. De hele ochtend stond in het teken van rekenen.  Het thema was Meetkunde en kunst. “Meetkunde uit de kunst in de klas”  In de activiteiten voor groep 7 en 8 stond het zien van perspectief in de ruimte en het tekenen in perspectief centraal. Kinderen worden zich bewust van wat perspectief is en op welke manier ze tekeningen in perspectief kunnen maken. Perspectief ontstaat door projectie van kijklijnen in de ruimte op een plat vlak. Die kijklijnen maken bijvoorbeeld een kleinere hoek als iets ver weg staat en daarom lijkt iets wat ver weg staat kleiner. Al doende leren de kinderen de relatie tussen kijklijnen en perspectief kennen. Aan het eind van de morgen gingen de groepen 7/8 in groepjes met ouders naar buiten  om foto’s te  maken. Ze maakten  trucfoto’s waarbij ze spelen met perspectief (forced perspective) Op www.groterekendag.nl vind je nog meer informatie! Na het maken van de foto’s werden deze in de groepen bekeken en beoordeeld.  zie de foto’s DSC_3720 Bijenveld