21 maart 2015

Insectenhotel op de Speulplek in Ooij geopend.

Vandaag was er een feestelijke gebeurtenis op De Speulplek in Ooij. De vlindertuin met Insectenhotel werd geopend. Door de aanwezigheid van veel kinderen was het een gezellige en drukke opening. De opening werd verricht door “Ans van de Spar”. Eerst werd aan de burgemeester gedacht, maar omdat “Ans van de Spar” de meeste kinderen uit Ooij en omgeving kent, werd voor haar gekozen. Gehuld in een mantel vol bloemen was het de bedoeling, om de insecten naar het nieuwe insectenhotel te lokken, maar dat lukte nog niet. Ook de nieuw aangestelde receptioniste Johannet van het insectenhotel, stelde, samen met haar assistente alles in het werk om de insecten, maar vooral de vlinders, te lokken, maar dat lukte niet. Waarschijnlijk waren de weersomstandigheden nog niet van dien aard, op deze eerste lentedag, dat de beestjes zich al lieten verleiden om naar buiten te komen. Het was zelfs zo erg, dat net voor de opening de bezoekers al aan de tent moesten gaan hangen, om te voorkomen, dat deze weg zou waaien. zie de foto’s DSC_2092 Vlindertuin (Large)  Herman van Rijsingen maakte een filmpje van de opening.