11 maart 2015

Thema avond over Water in Kulturhus Kekerdom.

Op woensdag 11 maart  was Harry Sanders, voorzitter van het Hoogwaterplatform, in het Kulturhus in Kekerdom aanwezig om zijn verhaal te vertellen en een kritische kanttekening te plaatsen bij het door Nederland gevoerde hoogwaterbeleid in verleden, heden en toekomst. Ook besteedde hij aandacht aan het programma “Ruimte voor de Rivier” dat in de Millingerwaard uitgevoerd wordt en aan de komende Waterschapsverkiezingen. Wellicht biedt het ook  een betere basis voor een goede stem op woensdag 18 maart bij de Waterschapsverkiezingen, waarbij hij de aandacht vestigde op de (niet politiek aan een partij gebonden) Algemene Waterschapspartij, welke door het Hoogwaterplatform gesteund wordt.  Voor de vele bezoekers van deze avond  was zijn uitleg verhelderend en tevens kon hij de mensen geruststellen over eventuele plannen van de regering om in de toekomst alsnog een dijkverlegging in de Ooijpolder te realiseren. Volgens hem waren de eventuele kosten hoger dan de baten en zal dat voorstel er de komende jaren niet door gaan. zie de foto’s DSC_0913 wateravond (Large)