4 maart 2015

Sporttesten voor 50+ in het Kulturhus te Beek.

De Gemeente Groesbeek en Kwiek, de seniorensportverenging die al ruim vijf jaar in al Groesbeek actief is, willen in samenwerking met partners uit het voormalige Ubbergen nieuwe sport- en beweegmogelijkheden voor senioren ontwikkelen onder de naam: “ Kwiek Berg en Dal”. De moderne 50-plusser heeft zo zijn eigen wensen als het om sporten en bewegen gaat: sporten binnen en buiten, onder deskundige leiding, op een acceptabel tijdstip, in een ontspannen sfeer en met een actieve groep leeftijdsgenoten. Het accent ligt vooral op de recreatieve kant van bewegen en sporten, niet op het presteren. Op donderdag 26 februari was in het Kulturhus in Ubbergen een lezing  door prof. dr. Marcel Olde Rikkert, hoogleraar Geriatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij vertelde alles over gezond lichaam en geest bij het ouder worden en welke rol sport en bewegen daarbij spelen. Als vervolg op de lezing wordt er op vrijdag 6 maart vanaf 12.00 uur en zaterdag 7 maart van 12.00 tot 17.00 uur in het Kulturhus in Ubbergen een fittest gehouden. De test bestaat uit een 12-tal onderdelen. Aan de orde komen o.a. uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en reactievermogen. Deze testen worden aangevuld met metingen van de bloeddruk, lengte en gewicht en vetpercentage. Van al deze gegevens ontvangt u direct na de test de resultaten en een advies van de coach. Deze test is voor iedereen te doen, er wordt rekening gehouden met uw lichamelijke mogelijkheden. Inmiddels worden er 150 mensen verwacht.609