22 februari 2015

Maatschappelijk ondernemen bij Hospice Bethlehem

In de Binnentuin van  Hospice Bethlehem , een afdeling van Kalorama in Nijmegen, zijn zaterdag diverse vrijwilligers onder leiding van hoveniersbedrijf ‘De Overhaag’ uit Leuth aan de slag geweest om deze te restylen.Tijdens de ‘goede doelenbeurs’ heeft er een match plaats gevonden tussen de vraag van het Hospice Bethlehem en het aanbod van het hoveniersbedrijf ‘De Overhaag’ uit Leuth. De ‘goede doelenbeurs’ is een ontmoeting tussen hulpvragen van maatschappelijke instanties en de mogelijkheden van ondernemers bij wie het maatschappelijk verantwoord  ondernemen hoog in het vaandel staat. Het hospice Bethlehem heeft meerdere tuinen, waaronder een binnentuin (deze kijkt uit over de Waal) die slecht bereikbaar is en nodig aan een opknapbeurt toe was. In de binnentuin was in de afgelopen jaren een Lijsterbesboom zo groot gegroeid, dat deze verwijderd diende te worden. De hulpvraag trok de aandacht van Ivo Hermsen, directeur van het hoveniersbedrijf ‘De Overhaag’  en een afspraak met de tuinploeg van het hospice werd snel gemaakt. Ivo Hermsen raakte enthousiast en bood aan een ontwerp te maken voor de binnentuin. In zijn enthousiasme heeft hij inmiddels ook de leden van de juniorkamer Nijmegen betrokken en dat alles heeft er toe geleid dat op 11 februari de  Lijsterbes verwijderd is. Deze zaterdag werd de rest gedaan door de leden van de Juniorkamer, samen met de leden van de tuinploeg van het Hospice, de Overhaag en aannemersbedrijf Spann-Eerden uit Millingen aan de Rijn. Grond, stenen en planten werden af- en aangevoerd. Al met al een prachtig voorbeeld van succesvol samen maatschappelijk ondernemen! Ivo Hermsen kon er zaterdag i.v.m. ziekte zelf niet bij zijn. Het Hospice zelf ondergaat momenteel een grote renovatie en wordt a.s. woensdag weer in gebruik genomen. De bewoners zijn nu tijdelijk ondergebracht in Kalorama in Beek. zie de foto’s 
DSC_1428 hospice (Large)