Vandaag werd in Nijmegen het door de Amerikanen uitgevoerde  “vergissingsbombardement” ( men spreekt officieel van bombardement) van 22 februari 1944 herdacht, waarbij ruim 800 mensen omkwamen. Dat gebeurde bij het monument “De Schommel” achter het gemeentehuis in Nijmegen (Marikenstraat). Er werden kransen gelegd door o.a  burgemeester Hubert Bruls, de Amerikaanse ambassadeur Broas en diverse burgemeesters uit de Regio. De Nijmeegse mevrouw Van den Crommenacker-Mulders sprak over haar vader die op de bewuste 22 februari dienst had als brandweerman. De leerlingen van het Montessori College en Basisschool Montessori, die enige jaren geleden De Schommel adopteerden, voerden het woord en toonden hun herinneringen en deelden speciale herdenkingskaarten uit. zie de foto’s DSC_1570 herdenking schommel (Large)