21 februari 2015

Stroomstoringen in Leuth vermoedelijk verholpen.

Afgelopen maandag is men gestart met het opsporen van de oorzaak begonnen om de oorzaak te vinden van de stroomstoringen rond het Kerkplein in Leuth, waar ook de Spar regelmatig last van had. ’s Middags om 16.00 uur had men de vermoedelijke oorzaak gevonden. Enkele kabels waren in het verleden vervangen en waren te dicht bij elkaar gekomen, waardoor er steeds kortsluiting ontstond. Waarschijnlijk is het in het verleden een z.g. “haastklus” geweest, waardoor het probleem is ontstaan. De laatste maanden hebben de medewerkers van de Liander diverse keren de zaak onderzocht, maar de problemen bleven zich voordoen. Men hoopt dat dit het laatste onderzoek geweest is en dat het met het vervangen van de kabel nu verholpen is. Dinsdagmiddag werden de werkzaamheden afgerond.liander-60 (Large)