20 februari 2015

Grote brand in Nijmegen onder controle

De grote brand in de flat in winkelcentrum Notenhout in Nijmegen (O.C Huismanstraat), waarbij ook de omliggende brandweerkorpsen assisteren, is onder controle. Bij de brand zijn plm 50 mensen gewond geraakt. 15 van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. 8 gewonden zijn naar het CWZ in Nijmegen gebracht, de andere 7 naar het Radboudumc. Van de 15 mensen die naar de ziekenhuizen zijn vervoerd zijn er 5 zwaargewond, aldus de crisisdienst. Hun precieze toestand is nog onduidelijk. Zo’n 35 mensen zijn behandeld aan ademhalingsklachten omdat zij rook hebben ingeademd. Zij zijn ter plaatse  behandeld. De brand brak vanmorgen omstreeks 05.30 uur uit in de onderliggende cafetaria Ugala. Het sloeg aan de achterkant naar boven en bereikte daar op het dak een gebouwtje met technische installaties. zie artikel in de Gelderlander.Brand OC Huismanstraat 1kopie (Large) Brand OC Huismanstraat 2kopie (Large)