10 februari 2015

Tussen duivenmelken en schilderen.

Toon Corbeek (72) uit Ooij beoefent al vele jaren in hart en nieren de hobby van “duivenmelker”.  Maar in de wintermaanden is het, wat betreft deze hobby, erg rustig. Het stille duivenseizoen.  Maar deze volwassen ADHD’er, zoals hij het zelf noemt, wil toch graag actief blijven en daarom heeft hij vorig jaar, van afvalhout, diverse nestkastjes gebouwd en deze thuis aan de schutting gehangen en uitgedeeld aan vrienden en bekenden. Dit jaar heeft hij te anders aangepakt. Hij is gaan schilderen en zodra, zoals hij het noemt, GTST begon, trok hij zich terug in de keuken, zijn atelier en begon te schilderen. Zodoende zijn er van zijn hand al diverse kunstwerken verschenen en daarvan zijn er al weer uitgedeeld, nadat ze eerst naar de serre in zijn woning waren verhuisd. En nu heeft hij een deel van zijn werk geëxposeerd in het clubhuis “De Til” van de duivensport aan de Rietlanden te Ooij. zie de foto’s.DSC_5636 Toon Corbeek (Large)