7 februari 2015

Wereldrecord voor 447 carnavalisten in de Vasim in Nijmegen.

Tijdens het zaterdag door De Gelderlander georganiseerde Prinsentreffen 2015 in het Vasimgebouw in Nijmegen zijn in  totaal 447 carnavalsprinsen en -prinsessen z gezamenlijk op de foto gegaan.  Met de foto hebben zij samen gezorgd voor een wereldrecord, dat naar alle waarschijnlijkheid wordt opgenomen in het Guinness Book of World Records. De officiële telling werd verzorgd door notaris Maud van Weersch en zij bevestigde tegen 12.10 uur het behalen van het wereldrecord. Nu kan het nog 6 tot 12 weken duren voordat Guinness World Records het record erkent. Het huidige record staat op 351 prinsen en prinsessen op één foto. Voor De Gelderlander was het snel duidelijk dat het record te verbreken moest zijn, aangezien er op de in 2014 gemaakte foto al 430 carnavalsleiders staan. Dit jaren waren er dus nog eens 17 bij gekomen. Het was een gezellige boel in de Vasim, waarbij alle prinsen en prinsessen uit de nieuwe gemeente Groesbeek aanwezig waren.  (Uit het Hoog en Laag) DSC_4992 Carnaval Vasim (Large)