25 januari 2015

66 jaar “De Blauwe Schuit” in de Vereeniging.

In de kleine zaal van concertgebouw De Vereeniging,  waar het in 1948 begon, vierde carnavalsvereniging De Blauwe Schuit zaterdagavond haar 66-jarig jubileum. Op het programma stonden , hoofdzakelijk optredens van muzikanten met o.a.  een nostalgische ondertoon, terwijl er ook een buutredner uit Brabant was. De zaal was gevuld met leden en oud-leden, terwijl er ook 7 bevriende carnavalsverenigingen aanwezig waren.  Nico Grijpink (van de fotospeciaalzaak) was één van de oprichters van de vereniging. De huidige stadsprins van Nijmegen (Knotsenburg) Prins Simon de Eerste en zijn Kabinet kwamen nog even langs om de jubilerende vereniging te feliciteren, waarbij ze zelf ook nog een lied ten gehore brachten. Muzikale medewerking werd verleend door de Blue Mops en door de entertainer Tom Meuwese. zie de foto’s. DSC_2882 De Blauwe Schuit (Large)