23 januari 2015

Gemeente Groesbeek (Berg en Dal) op zoek naar nieuwe burgemeester

De gemeente Groesbeek (vanaf 2016 gemeente Berg en Dal) gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester. Maar wat voor iemand zoeken we nu? Een man of een vrouw? En wat moet de burgemeester kunnen en doen? Wat vinden we belangrijk?De gemeenteraad heeft daarvoor een profielschets opgesteld. Maar voordat de raad deze definitief maakt wil zij ook graag uw mening hierover horen. Bent u geïnteresseerd in de profielschets van de burgemeester? U kunt deze in z’n geheel lezen op www.groesbeek.nl of inzien bij de receptie in het gemeentehuis. Heeft u aanvullingen op of opmerkingen / vragen over de profielschets? Neem dan contact op met de griffier, de heer J. van Workum (liefst per mail naar j.v.workum@groesbeek.nl). Doe dit wel voor 4 februari. Op 5 februari (20.00 uur) bespreekt de raad namelijk de profielschets en de ingekomen reacties van de inwoners. Als inwoner kunt u uiteraard ook inspreken tijdens de vergadering om op die manier uw mening kenbaar te maken. We streven ernaar dat nog voor de zomer een nieuwe burgemeester benoemd is. Maar daarvoor is enige snelheid in het proces noodzakelijk. De Commissaris van de koning, de heer Cornielje, komt daarom de definitieve profielschets ophalen in de raadsvergadering van 11 februari 2015. De nieuwe burgemeester moet dan medio 2015 burgemeester Harry Keereweer gaan opvolgen.(foto)DSC_0961Harry Keereweer (Large)